6de lj. Een fotokader voor de allerliefste mama!

Geschreven door Pascalle

De leerlingen van het zesde leerjaar wensen langs deze weg hun mama nogmaals een' Super Fijne Moederdag' toe!

Foto's cadeautje

6de lj.: Muurklimmen

Geschreven door Pascalle

Vandaag maakten de leerlingen van het vijfde en het zesde leerjaar een uitstap met de fiets naar Deurne om er in de buurt van het Sportpaleis te gaan muurklimmen. Onder begeleiding van heel wat ouders en grootouders verliep de fietstocht vrijwel vlekkeloos. Af en toe moest een ketting terug op de fiets gelegd worden, maar met zoveel helpende handen was dit in een wip geklaard. Wij willen dan ook al onze vrijwilligers hartelijk bedanken voor hun begeleiding!

Eens in de zaal aangekomen werden we in twee groepen ingedeeld. De ene groep startte met muurklimmen en stelde hun hoogtevrees op de proef terwijl de ander groep hun claustrofobie kon testen in de speleobox. Na een uurtje werden de rollen omgedraaid. Het mag gezegd worden dat heel wat kinderen vandaag hun grenzen verlegd hebben en angsten overwonnen hebben. Proficiat voor de sportieve inzet jongens en meisjes!

Hier kan je de foto's bekijken.

 

6de lj.: Afspraak met de paashaas.

Geschreven door Pascalle

Op vrijdag 5 april, de laatste schooldag voor de paasvakantie van start ging, hadden de leerlingen van het zesde leerjaar een afspraak met de paashaas op het fort van Wommelgem. We vertrokken rond 12 uur met de fiets voor een wel heel bijzondere opdracht. Ze moesten namelijk een 150-tal hard gekookte en gekleurde eieren gaan verstoppen die de kinderen van de lagere school later op de middag moesten zoeken. Terwijl de leerlingen van het zesde hun best deden om de eieren 'net' zichtbaar te verstoppen, waren de andere klassen te voet onderweg. Wanneer iedereen gearriveerd was, kon de zoektocht beginnen. Dat was dolle pret! Toch waren 6 eieren spoorloos verdwenen. Die zijn niet meer terug gevonden, ook niet door de leerlingen van het zesde leerjaar. Gelukkig hadden we dit voorzien en hadden we er een paar als reserve bij zodat toch iedereen een hard gekookt eitje kon eten bij zijn lunchpakket. Na het eten werden nog een paar leuke spelletjes gespeeld en toen we terug op school kwamen, lag er nog een verrassing te wachten: chocoladen eitjes voor iedereen!

Fijne paasvakantie!

Foto's

6de lj.: OVSG-proef Muvo - Techniek - ICT

Geschreven door Pascalle

Zoals elk jaar moeten de leerlingen van het zesde leerjaar een aantal OVSG-proeven afleggen waarin gepeild wordt in hoeverre de eindtermen behaald zijn. Deze proeven zijn opgesplitst in een praktisch en een theoretisch gedeelte. Het theoretische onderdeel wordt in juni afgelegd, maar vorige week hebben we reeds één onderdeel van het praktische deel afgelegd. Muvo, techniek en ICT werden geïntegreerd in 1 proef en de leerlingen kregen de opdracht een 'Stop Motion' filmpje te maken.

De leerlingen hebben genoten van deze opdracht en het was voor elk groepje een succesvolle ervaring. Bekijk maar snel de resultaten via onderstaande link.

Foto's en filmpjes

Carnaval lagere school

Geschreven door Pascalle

Klik hier voor de sfeerbeelden van carnaval.

Wij wensen iedereen een prettige, deugddoende krokusvakantie!

 

6de lj.: Bezoek aan het VTI te Zandhoven

Geschreven door Pascalle

In de klas zijn we volop bezig met het leren kennen van de structuur van het secundair onderwijs. We nemen ook onszelf onder de loep om een grondig beeld te krijgen van onze interesses, onze studiegewoonten, onze talenten en onze capaciteiten. Zo hopen we op het einde van het schooljaar een juiste keuze te kunnen maken om het tweede luik van onze schoolloopbaan goed te kunnen starten.

We bezochten de afgelopen periode enkele scholen en vrijdag stond het laatste bezoek op het programma: het VTI in Zandhoven. Deze school biedt heel wat mogelijkheden voor de handige Harry's, maar ook de toekomstige ingenieurs worden hier degelijk voorbereid op hun verdere studies.

Hier kan u de foto's bekijken van deze 'doe' voormiddag.

6de lj. Sneeuwklassen vrijdag

Geschreven door Pascalle

Jullie oogappeltjes zijn ondertussen veilig en gezond weer thuis en hebben jullie waarschijnlijk al de wildste verhalen verteld over onze belevenissen op sneeuwklassen: skiën, rodelen, kasteelbezoek, spelen in de sneeuw, rollercoaster, skileraar de dieperik in, dag van de directeur, fakkeltocht, quiz, ...

Zoals beloofd kunnen jullie hieronder nog een laatste reeks foto's bekijken. Jammer genoeg stopt ons avontuur hier en moeten we vanaf dinsdag weer naar de klas. Nog 5 maanden en we moeten deze kanjers van kinderen laten gaan. Gelukkig kunnen we heel wat fijne herinneringen bewaren aan de voorbije week in Italië. We zijn trots op deze klasgroep want ze hebben zich voortreffelijk aan de afspraken gehouden!

Hopelijk hebben de thuisblijvers ook genoten van onze avonturen via deze blog. Lees zeker ook de dagboeken van de kinderen eens door want zij hebben elke dag de moeite genomen om een kort verslag te schrijven.

Groetjes van een trotse juf!

Laatste fotoreeks

 

 

6de lj. Sneeuwklassen donderdag

Geschreven door Pascalle

Hallo allemaal,

Vandaag een laatste blogberichtje vanuit Italië aangezien wij onze koffers moeten maken en morgen geen tijd meer zullen hebben om nog iets te schrijven.

Het was weeral een leuke dag vol skiplezier. We mochten vandaag ook van een soort rollercoasterbaan in de sneeuw. Dat vonden we geweldig! Het weer zat jammer genoeg niet echt mee, het heeft weeral heel de dag lichtjes gesneeuwd.

Het is vandaag ook dag van de directeurs en die hebben we uiteraard vanmorgen verrast met een gedicht, een kaartje en een attentie. Ze genoten duidelijk van onze verrassingen.

Straks staat er nog een fuif op het programma en daar kijken we enorm naar uit. Morgen nog een laatste dag skiën, de bus op en richting Wommelgem. Eerlijk gezegd: dat vinden we toch een beetje jammer.

Tot zaterdag!

Foto's

 

6de lj. Sneeuwklassen woensdag

Geschreven door Pascalle

Lieve volgers van onze sneeuwklassen,

Toen we vanochtend wakker werden was het wel even schrikken: -10 °C! Brrr, dat zijn wij niet gewend. Gelukkig klom de temperatuur toch weer op naar een aanvaardbare -3 en vonden we het uiteindelijk toch niet zo koud. Het is wel beginnen sneeuwen waardoor het zicht dan weer wat minder was. Gelukkig is onze techniek alweer een pak verbeterd waardoor het eigenlijk niet echt moeilijk is om met mistig weer te skiën. 

Na het skiën zijn we in de sneeuw gaan spelen. Dat vonden we geweldig! We mochten op de hellingen klimmen en met plastieken 'poepsleetjes' van de berg glijden. We mochten ook sneeuwballen gooien en ravotten in de sneeuw. Super leuk!

Vanavond staat er nog een keuze-activiteit op het programma: of buiten meegaan met een fakkeltocht, of binnen blijven en deelnemen aan een quiz (drie wijzen). We kijken er al naar uit.

We hebben het hier ongelooflijk naar onze zin, jammer dat de dagen voorbij vliegen!

Groetjes en tot morgen!

Hier kan je weeral wat foto's bekijken

6de lj. Sneeuwklassen dinsdag

Geschreven door Pascalle

Hallo lieve thuisblijvers,

Een kort berichtje vanuit Italië. Alles verloopt hier naar wens hoor: gezellig, leuk, tof, .... met andere woorden: Wij komen nog niet  naar huis!!!

Het weer was ons vandaag iets beter gezind want we kregen regelmatig het zonnetje te zien. Het was wel koud, maar daar waren we goed tegen gekleed.

Na een leuke skidag zijn we ook gaan rodelen. Wow, dat was echt fantastisch! Jammer dat het uurtje zo snel voorbij was. We amuseren ons en beleven de tijd van ons leven hier.

Gauw naar de foto's zou ik zeggen!

Vele groetjes en knuffels!

Nog wat foto's

6de lj. Sneeuwklassen maandag

Geschreven door Pascalle

Na een heerlijke en deugddoende nachtrust werden de kinderen deze ochtend om half 8 gewekt. Iedereen lag nog lekker in dromenland hetgeen bewijst dat ze echt wel doodop waren gisteren. 

Nadat ze zich aangekleed hadden, mochten ze gaan ontbijten. Hier in het hotel werkt men met een ontbijtbuffet en alles wat je maar kan bedenken was aanwezig: pistolets, cake, koeken, vlees, kaas, confituur, choco, yoghurt, cornflakes, fruitsappen, chocomelk, thee, ... Iedereen vond zeker iets lekkers.

Rond 9 uur vertrokken we richting skipiste en vandaag mocht iedereen met de lift mee naar boven. Alle kinderen komen al vlotjes naar beneden en beginnen de techniek van het skiën al goed onder de knie te krijgen. Onvoorstelbaar hoe snel de leerlingen vorderingen maken! Af en toe een valpartij hoort er natuurlijk bij, maar gelukkig zonder pijnlijke gevolgen.

Na het skiën bezochten we een kasteel waar we een rondleiding kregen van een gids. Er bestaat een legende over de vroegere bewoners van de burcht, maar die zal jullie zoon of dochter wel vertellen wanner ze terug thuis zijn.

Het avondeten was weer super uitgebreid en lekker! De leerlingen schreven nog even in hun dagboek en toen was het weeral tijd om onder de wol te kruipen. 

Morgen volgen nieuwe avonturen!

Groetjes van ons allemaal!

 

Foto's

6de lj. Sneeuwklassen: zondag

Geschreven door Pascalle

Beste ouders, familieleden en vrienden van onze zesdeklassers,

Na een toch wel lange busrit zijn we deze ochtend rond half 10 aangekomen in ons hotel. De nacht is uitzonderlijk rustig verlopen en de meeste kinderen hebben wel een heel aantal uren kunnen slapen. Nadat we onze koffers naar de kamers gebracht hadden, moesten we al vrijwel onmiddellijk terug op pad om onze ski's en botten te gaan passen. Rond de middag werden we weer in het hotel verwacht en had men een lekkere pasta voor ons klaargemaakt. Vervolgens trokken we naar de skipiste voor onze eerste skiles. We moesten laten zien wat we al kunnen en werden dan uiteindelijk in definitieve groepen ingedeeld. We kregen ook een monitor en hij of zij zal heel de week met ons skiën.

Rond 17.00 uur waren we terug in het hotel en kregen we een drankje en een vieruurtje. We gingen allemaal naar onze kamer om deze op orde te brengen en om te douchen. Tegen 18.30 uur verzamelden we voor het avondeten: saladbar, soep, kip met frietjes en een reuze slagroomsoes met chocoladesaus! Mmmmm dat was smullen.

We gaan vanavond geen activiteiten meer doen want iedereen is moe. De kinderen mogen nog even op de kamer wat napraten, maar de lichten zullen vandaag snel gedoofd worden.

U merkt het, vandaag geen dagboekfragmenten van de kinderen. Ik kan ook niet beloven dat deze er de volgende dagen zullen komen aangezien het niet evident is om alles tijdig op de blog te krijgen. Lukt het ons niet om de dagboekfragmenten van de kinderen te publiceren, dan krijgen jullie zeker wel dagelijks een verslag van mij over hoe de dag verlopen is. Uiteraard krijgen jullie wel dagelijks de foto's te zien. Het dagboek van je kind moet je dan achteraf zeker eens doorlezen.

Veel kijkplezier en tot morgen!

juf Pascalle

Hier kan je de eerste foto's bekijken

 

 

 

6de lj.: Aftellen naar de sneeuwklassen

Geschreven door Pascalle

 

Nog twee keer slapen en het is zover: wij vertrekken op sneeuwklassen!

 

De kinderen kijken er zo naar uit en kunnen haast niet wachten om te vertrekken. Het is misschien voor menig ouders wel spannender dan voor de kinderen zelf want je kind gaat tenslotte een weekje naar Italië, zo'n duizend kilometer hier vandaan. Ik wil jullie langs deze weg alvast gerust stellen dat jullie oogappels in goed handen zijn en dat wij al het mogelijke zullen doen om hen een onvergetelijke reis te bezorgen. Een ervaren team van monitoren en leerkrachten staat dag en nacht paraat en wij kunnen jullie nu al verklappen dat ze met heel wat enthousiaste verhalen naar huis zullen komen.

 

Wij en vooral de kinderen vinden het altijd fijn om post te krijgen van het thuisfront. Dit kan via brief, maar ook via mail. Wij hopen dat elk kind iets mag ontvangen, al hoeft dit zeker niet alle dagen want dat kan bij sommige kinderen heimwee aanwakkeren. Spreek met vrienden en familie af wie wanneer iets gaat sturen. De kinderen zullen echter geen antwoord sturen op jullie mail vermits we daar echt de tijd niet voor hebben. Zij zullen wel dagelijks een berichtje posten op onze blog van het zesde leerjaar, aangevuld met enkele foto's. Zeker de moeite waard om onze reisverhalen te volgen. Wees ook niet ongerust wanneer uw kind de eerste dagen nog niets op blog geschreven heeft, want ook hiervoor zullen we de groep verdelen. Het heeft immers geen zin om dagelijks 21 keer hetzelfde verslag te lezen. Wij zorgen ervoor dat elk kind tegen het einde van de sneeuwklassen iets op de blog gezet heeft.

Aangezien de snelheid van het internet in Italië aanzienlijk lager ligt dan hier, kan het best zijn dat onze foto's en berichtjes pas laat op de avond op onze blog verschijnen. Onze excuses hiervoor, maar wij zijn ervan overtuigd dat jullie zonder moeite wat later opblijven om jullie kinderen te zien schitteren in de sneeuw. We doen ons uiterste best om alles zo snel mogelijk te publiceren.

 

 

ons mailadres:

 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Vermeld bij het onderwerp steeds de naam van het kind voor wie de mail bestemd is.

 

 

Wanneer wij in het hotel zijn, worden alle ouders door ons persoonlijk op de hoogte gebracht van onze aankomst.  U mag dus een telefoontje of sms berichtje verwachten in de loop van de voormiddag. Dit herhalen we nog eens op de terugreis, zaterdag 2 februari. Ongeveer een half uur voor onze aankomst in Wommelgem verwittigen wij elke ouder persoonlijk. Houd er wel rekening mee dat dit redelijk vroeg kan zijn. Zorg er dus voor dat uw telefoon binnen handbereik ligt wanneer wij u opbellen.

 

 

6de lj.: Yoga in de klas

Geschreven door Pascalle

Bedankt juf Els voor het leuke uurtje yoga!!!

foto's

 

6de lj. Workshop Moby Dick

Geschreven door Pascalle

Naar jaarlijkse gewoonte wonen wij een voorstelling bij van het Filharmonisch Orkest in de Elisabethzaal te Antwerpen. Dit schooljaar is deze voorstelling gepland op 18 januari. Om de leerlingen alvast in de stemming te brengen, kregen zij vrijdag een twee uur durende muzische workshop aangeboden.

Dit jaar draait de opvoering rond het verhaal van Moby Dick.

Klik hier voor de foto's van de workshop.

 

6de lj. Sint-Jozefinstituut Borsbeek

Geschreven door Pascalle

Binnenkort starten de lessen over het secundair onderwijs. We zullen meer te weten komen over de structuur van het middelbaar en de verschillende richtingen die aangeboden worden. We zullen ook onszelf wat beter leren kennen: interesses, vaardigheden en talenten om daarna een goede keuze te kunnen maken. 

Om een beter beeld te krijgen van de werking van het middelbaar bezoeken we een aantal scholen in de buurt. De eerste in de rij was het Sint-Jozefinstituut te Borsbeek, waar we afgelopen dinsdag een kijkje mochten nemen.

Foto's kan u hier bekijken.

 

5de en 6de lj.: Sinterklaas

Geschreven door Pascalle

Donderdag 6 december: De school was in gereedheid gebracht om Sinterklaas plechtig te ontvangen. De vlaggetjes hingen op de speelplaats, de muziekinstallatie stond klaar en de kinderen waren op van de zenuwen. Om half negen ging de bel en de leerlingen vormden een erehaag maar … geen Sinterklaas te bespeuren. De zwarte Pieten kwamen in paniek aangelopen want ze vonden de goede Sint nergens. Ze hadden overal gezocht, maar tevergeefs … geen Sinterklaas te bespeuren.

Plotseling verscheen Sinterklaas op het balkon, samen met een donker geklede man. Deze laatste nam het woord en vertelde dat hij Sinterklaas ontvoerd had. Hij zou hem pas vrij laten wanneer de kinderen een aantal opdrachten uitvoerden en voor een schitterend feest zouden zorgen. Hij was verdrietig omdat hij vroeger nooit een leuk feest heeft gehad en daarom had hij een plannetje bedacht om de Sint te ontvoeren. 

Uiteraard wilden onze oogappeltjes deze opdrachten tot een goed einde brengen want de lieve Sint zou en moest weer vrij gelaten worden. Iedereen ging aan het werk en om tien over tien kwamen we weer samen om de resultaten te tonen. De kidnapper was gelukkig tevreden en bevrijdde Sinterklaas van de touwen waarmee hij hem had vastgebonden. Zo kwam er toch nog een heus feest en konden Sinterklaas en zijn Pieten aan hun ronde doorheen de school beginnen.

Foto's

5de lj. Muvocaroussel: Knutselen met bladeren

Geschreven door Pascalle

De leerlingen van het vijfde leerjaar waren deze keer aan de beurt om met de juf van het zesde te gaan knutselen. Ze hadden de opdracht gekregen om verschillende soorten gedroogde bladeren mee te brengen: grote, kleine, groene, bruine, … Noem maar op, elk blad was goed, als het maar netjes gedroogd was.

Benieuwd naar wat ze ermee gedaan hebben?

Klik dan maar snel hier om de foto's te kunnen bekijken.

      

5de en 6de lj. Luc Embrechts op bezoek

Geschreven door Pascalle

Van 17 tot 25 november was het voorleesweek en ook in onze school was dat te merken. Tussen de middag waren de klassen en de gangen gevuld met kinderen die geïnteresseerd gingen luisteren naar een juf of meester die al dan niet een spannend verhaal voorlazen. 

Ook de leerlingen van het zesde leerjaar werden hiervoor ingeschakeld en zij mochten gaan voorlezen bij de kleuters. De week voordien waren we naar de bib geweest om een gepast verhaal voor onze allerkleinste oogappeltjes uit te zoeken. 

Onze oudste leerlingen (derde graad) kregen bezoek van een voor hen wel zeer bekende schrijver: Luc Embrechts. Zijn boeken zijn zeer geliefd bij deze leeftijdscategorie. Ze vonden het dan ook geweldig dat hij persoonlijk langs kwam en wat meer vertelde over zijn ervaringen bij het schrijven van een boek. Hij vertelde ons eveneens welke stappen er allemaal genomen worden vooraleer een boek in de winkel ligt. Dat is toch niet zo eenvoudig dan we dachten. De kinderen hebben genoten zijn Lucs verhalen en hopelijk is hun leesplezier alweer wat aangewakkerd!

Link naar de foto's

4de lj: Muvocaroussel: Kapselkunst .

Geschreven door Pascalle

We gingen deze week van start met de tweede muvocaroussel. Dit betekent dat de leerlingen van 4, 5 en 6 om de 14 dagen een muzische activiteit in een andere klas volgen. 

Vrijdag gingen de leerlingen van het vierde naar het zesde leerjaar voor een beeldactiviteit. Ze werden omgetoverd tot moderne kappers en mochten aan de slag met bladeren en waskrijtjes.

De resultaten kan u hier bewonderen.