K2: Thema Sint!

Geschreven door Natasha

Iedere dag kregen onze kleuters een brief van de Sint. Ze kregen telkens een opdracht en werden goed warm gemaakt voor zijn komst. Met een aftelkalender telde we de dagen af! Samen hebben we speculaas gemaakt, een schoentje, een leuke sint hoed en pietenmuts, ... De poppenkast op woensdag, over gekke zwarte piet, mocht natuurlijk ook niet ontbreken. Hieronder al enkele sfeerbeelden! Veel kijkplezier!

De rest van de foto's zie je hier!

 

 

K2: De Sint op bezoek!

Geschreven door Natasha

Op 6 december kwam de Sint op bezoek. Iedere dag kregen de kleuters  een brief van de Sint waarbij ze opdrachten moesten uitvoeren. Met zijn 3 zwarte pieten kwam de Sint op bezoek in onze klas. Iedere kleuter kreeg van de zwarte pieten een lekker zakje met chocolade. Omdat alle kleuters zo flink zijn kregen we drie mooie cadeautjes voor in de klas. Dino's, kinetisch zand en lego!

 Hieronder kan u al enkele sfeerbeelden bekijken!

De rest van de foto's zie je hier!

 

K2: verjaardag Lotte!

Geschreven door Natasha

Lotte wordt deze zondag 4 jaar. Dit hebben we vandaag goed kunnen vieren. Samen kaarsjes uitblazen, een vuurwerkstokje aansteken, héél veel liedjes zingen,... Lotte mag met de kikker en de koffer naar huis. De kleuters werden getrakteerd op lekker joghurtdrankjes. Hopelijk heeft Lotte een leuk weekend met de kikker en de koffer! Gelukkige verjaardag Lieve Lotte!

Hieronder kan u al enkele sfeerbeelden bekijken. 

De rest van de foto's zie je hier!

K2: Toneel Sint!

Geschreven door Natasha

Vandaag kwam Jopke uit Jopland op bezoek naar onze school. Ze kwam zwarte piet tegen die naar een kist opzoek was. In deze kist zat een groot geheim dat niemand mocht weten! Jopke kon haar nieuwsgierigheid niet bedwingen en kwam samen met zwarte piet te weten wat er in de kist zat.... Namelijk het boek van de Sint. Jopke en zwarte piet wilden samen met de kleuters graag een kijkje nemen in het boek van de Sint. De Sint liet de twee net op tijd stoppen. Dit is het geheime boek waar enkel de Sint in mag kijken! Op 6 december komt hij naar onze school en zijn we allemaal benieuwd wat er nu echt in zijn boek staat. De kleuters hun schoentje met tekening en wortel staat alvast klaar!

 

K2: Thema bakker!

Geschreven door Natasha

Thema bakker was een groot succes in onze klas. Alle kleuters hebben een croissant gemaakt uit zoutdeeg, koffiekoeken en broodjes verkocht in ons bakkerijtje, taarten versierd met spuitzakken en met zoutdeeg of plasticine, met de zeef bloem gezeefd en nog zovéél meer.... Woensdag tijdens de poppenkast had Julie de overheerlijke taart opgegeten van oma. Samen met de bakker maakten ze een nieuwe. Iedere dag was een drukke dag in functie van ons thema. Hieronder vindt u al enkele sfeerbeelden.

 

De rest van de foto's zie je hier!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

K2: Verjaardag Eliz!

Geschreven door Natasha

Eliz is zondag 4 jaar geworden en dat hebben we vandaag uitgebreid gevierd! Samen dansen, zingen en lekker eten van de prachtige cakejes en koeken!  Gelukkige verjaardag lieve Eliz!!! We zijn benieuwd naar haar verhalen over de kikker en koffer die ze mee naar huis mocht nemen. Hieronder kan u al enkele sfeerbeelden zien.

 

De rest van de foto's zie je hier!!

 

K2: extra foto's thema herfst

Geschreven door Natasha

Nog enkele foto's van het vorige thema... veel kijkplezier!

K2: Thema herfst

Geschreven door Natasha

We hebben tijdens het thema 'herfst" veel leuke dingen gedaan. We hebben een herfstdecor gemaakt uit een schoendoos, een eekhoorntje gestempeld, een egeltje stekels gegeven, ....en nog zoveel meer. Ploem de pluimstaart, was het eekhoorntje in ons klasje, dat de kleuters heeft verteld wat er allemaal gebeurd tijdens de herfst met de bomen. Hieronder kan u al enkele sfeerbeelden zien van het thema. Veel kijkplezier en een fijne herfstvakantie!!

De rest van de foto's zie je hier!

K2: Verjaardag Naomi!

Geschreven door Natasha

Naomi is donderdag 3 jaar geworden. We hebben weer samen gedanst en gezongen. In de namiddag mochten alle kleuters genieten van de lekkere cake! Hieronder kan u al enkele sfeerbeelden vinden.  Veel kijkplezier!

De rest van de foto's zie je hier!

K2: Thema zintuigen

Geschreven door Natasha

De zintuigen hebben voor onze kleuters geen geheimen meer. Het was een super thema waarbij we met onze handen en voeten hebben geverfd, een geluidenlotto gespeeld hebben, een voelmemory gespeeld, een blote voetenpad gedaan, .....en nog zoveel meer. Zoals iedere woensdag was er ook een poppenkast in thema. Hieronder kan u al enkele sfeerbeelden vinden. 

Veel kijkplezier!

De rest van de foto's zie je hier!!

 

 

K2: turnen!

Geschreven door Natasha

Vandaag zijn we gaan turnen met ons klasje. Er stond een grote omloop en fietsparcours klaar voor de kleuters. We hadden goed weer om naar het Brieleke te stappen. Het was een dag met veel sport! Veel kijkplezier!

De rest van de foto's zie je hier!!

K2: verjaardag Aicha!

Geschreven door Natasha

Aicha is vandaag 4 jaar geworden! Weer feest in onze klas! De kleuters werden getrakteerd met een lekkere cake en hebben weer alle verjaardagsliedjes uit volle borst meegezongen. Zoals bij elke verjaardag hebben we samen gedanst en een vuurwerkstokje aangestoken. Aicha mocht 1 cadeautje kiezen voor in de bek van de kikker te steken. Hopelijk heeft ze een super leuke avond met de kikker en de koffer. Gelukkige verjaardag Aicha!!

Hieronder enkele leuke sfeerfoto's.

De rest van de foto's zie je hier!

K2: verjaardag Aurélie

Geschreven door Natasha

Aurélie is vandaag 4 jaar geworden! Wat vond ze het leuk dat iedereen voor haar zong! Aurélie had héél lekkere cakejes bij... dat heeft ons weer goed gesmaakt! Hopelijk heeft Aurélie een leuke avond met de kikker en de koffer! Gelukkige verjaardag Aurélie! Hieronder al enkele sfeerbeelden!

 

De rest van de foto's zie je hier!

 

 

K2: verjaardag Louis!

Geschreven door Natasha

Louis is 3 jaar geworden en dit hebben we uitgebreid gevierd in de klas! Hij mocht 3 kaarsjes uitblazen en het vuurwerkstokje vasthouden. Achteraf mocht hij ook een cadeautje kiezen die hij in de bek van de kikker mocht steken. In de namiddag hebben we lekker gesmuld van de lekkere cake en fruitsatés! Hmmm!!!Hopelijk heeft Louis nu een fijne avond met de verjaardagskoffer en de kikker! Hieronder enkele sfeerbeelden! 

De rest van de foto's zie je hier!!

 

K2: De kermis

Geschreven door Natasha

Dinsdag 25 september hebben de kleuters in de namiddag 3 ritjes mogen maken op de draaimolen. Wat keken ze hiernaar uit! Lynn had twee keer de flosh gevangen. Flor en Eliz hadden ook de flosh gevangen. Na elk ritje mochten de kleuters iets anders kiezen om op te gaan zitten. Het was weer een stralende dag en een leuke uitstap! Hieronder al enkele sfeerbeelden. Veel kijkplezier!!

De rest van de foto's zie je hier!

 

K2: uitstap kabouterberg

Geschreven door Natasha

  Maandag 24 septemer zijn we met heel de kleuterschool naar Kabouterberg geweest. Alle kleuters kregen een kaboutermuts om in de sfeer te komen. De kleuters kregen gedurende de wandeling verschillende opdrachten van kabouters. Zo moesten ze zandtaarten maken voor kabouter bakker, muziek maken met twee stokken van de muziek kabouter, hun kaboutermuts wassen,... De kleuters vonden het geweldig! In de namiddag hebben we met de kleuters genoten van een leuke speeltuin iets verderop!

 

Hier al enkele sfeerbeelden! De rest van de foto's zie je hier!!!

 

 

K2: Strapdag!

Geschreven door Natasha

Vrijdag trokken we met alle kleuters naar het Brieleke om samen spelletjes te spelen i.v.m. het verkeer. Zo maakten de kleuters kennis met verschillende verkeersborden. Nadien mochten ze zelf een verkeersbord ontwerpen. Ze leerden de onderdelen van een fiets kennen. Samen speelden we het spelletje schipper mag ik overvaren, waarbij de kleuren van het verkeerslicht bepaalde of ze mochten oversteken. Ze hebben ook goed kunnen trappen op fietsen!Terug in ons klasje kregen de kleuters lekkere smosjes. 

K2: broertje van Louis op bezoek in de klas!

Geschreven door Natasha

Louis is grote broer geworden van Jules. De kleuters hebben al een boekje gemaakt voor Louis, met mooie tekeningen in!  Natuurlijk waren de kindjes ook heel nieuwsgierig en wilden ze graag Jules eens bewonderen.  Gisteren kwam de mama van Louis met Jules naar de klas. De kleuters vonden het geweldig. Louis mocht de grote tas nemen waar allerlei babyspulletjes insteken. Pampers, natte doeken, tutje, ... Louis mocht de lekker gevulde zakjes met koeken uitdelen aan de kindjes. Hij was natuurlijk ontzettend blij en fier!!

K2: naar de bloemenwagentjes kijken

Geschreven door Natasha

Gisteren was het de bloemenstoet in Wommelgem. Vandaag zijn we gaan zien naar de mooie bloemenwagentjes.

K2: de tweede schoolweek

Geschreven door Natasha

We hebben al veel gewerkt tijdens de tweede schoolweek. De knutselzakken zijn volledig af en onze liedjes- en versjeskaft ook.  Woensdag kregen de kleuters een poppenkast in thema vriendjes. Spetter de vis was niet altijd even lief naar alle zeedieren. Ze ontdekte dat als ze samen speelt en deelt dat ze veel meer vriendjes heeft in de zee.