K2: thema bloemen

Geschreven door Natasha

Intussen weten onze kleuters al wat meer over tuinieren en kunnen ze misschien wel een handje toesteken in de tuin. We hebben tuinkers kunnen zaaien waarbij we iedere dag ons eigen plantje water gaven en goed konden zien groeien. De poppenkast op woensdag stond ook steeds in thema bloemen en zaaien. Naast vele knutselactiviteiten konden de kleuters spelmateriaal vinden in thema. We hebben ook tijd gemaakt voor het cadeautje voor moederdag!

Hieronder kan je al enkele sfeerbeelden bekijken!

=======>De rest van de foto’s vind je hier!!<=========

 

K2: verjaardag Lynn!

Geschreven door Natasha

Vrijdag 26 maart is Lynn 5 jaar geworden! Samen hebben we liggen zingen en dansen. Lynn mocht een cadeautje kiezen om in de bek van de kikker te steken. Zoals gewoonlijk mocht de jarige kaarsjes uitblazen en een vuurwerkstokje vasthouden. Hopelijk heeft ze een fijn weekend achter de rug met de kikker en de koffer!

 

Hieronder vind je enkele sfeerbeelden. De rest van de foto’s vind je via de onderstaande link!

=====>De rest van de foto’s vind je hier!<=====

 

K2:nieuwe speeltuin

Geschreven door Natasha

Vandaag hebben we een bezoekje gebracht aan de nieuwe speeltuin vlakbij het

Brieleke. Daar konden de kleuters zich uitleven met dit prachtige weer. Nadien

hebben we samen koeken gegeten in het gras en nog even verder gespeeld. Met

zwarte snoeten en handen keerden we terug naar onze school.

 

Hieronder kan je enkele sfeerbeelden vinden.

De rest van de foto’s vind je op

de link onderaan!

Véél kijkplezier!

=====>De rest van de foto's vind je hier!!<=====

 

K2: thema pasen !

Geschreven door Natasha

Thema pasen zit er alweer op! Het waren leuke, educatieve themaweken. We hebben weer veel gewekt en de kleuters konden in de klas kiezen uit allerlei spelmateriaal in thema. Iedere woensdag kregen de kleuters weer een poppenkast in thema. Nadien konden ze de verhalen naspelen met de poppen. Enkele sfeerbeelden kan je hieronder vinden. Bekijk zeker alle foto’s via de onderstaande link!! Véél kijkplezier en een fijne vakantie!

!!=====>Alle foto’s vind je hier!<=====!!

K2: afsluiter

Geschreven door Natasha

Als afsluiter hebben we samen met de kleuters de eieren van Mia de kip opgegeten. Eerst hebben we een aantal eieren hard gekookt en mochten de kleuters deze pellen. Vervolgens mochten ze de eitjes pletten met een vork en hier lekkere mayonaise aan toevoegen. Wat was onze eiersalade lekker! Hmmm!

 Nadien mochten de kleuters eieren mixen in een pot en hier wat melk aan toe voegen. Zo hebben we samen roereitjes gemaakt.  's Middags kon iedereen een lekkere sandwich krijgen en met een  roerei of eiersalade. Kijk maar mee naar de sfeerbeelden hieronder!

Klik zeker op de link hieronder waar je alle foto’s kan vinden!

======>De rest van de foto's zie je hier!!<======

 

K2: opruimactie

Geschreven door Natasha

Maandag 1 april zijn we met heel de school, de straten van Wommelgem, proper gaan maken. Het was een geslaagde opruimactie waarbij we veel zwerfvuil hebben kunnen weghalen. Met onze klas hebben we het grasstuk voor de school weer proper gemaakt. Zelfs daar konden we heel wat afval vinden! Onze Oogappeltjes hebben de straten weer netjes gemaakt. Kijk maar naar de sfeerbeelden hieronder! Neem zeker een kijkje op de onderstaande link waar je alle foto's kan vinden!

!!!!===========>De rest van de foto’s vind je hier!!<==========!!!!!!

 

K2: Kip op bezoek in de klas!

Geschreven door Natasha

Mia de kip is al een weekje op bezoek in de klas en heeft het volledig naar haar zin. Een héél tamme kip die graag "meespeelt" met de kleuters en graag geaaid wordt. Ze heeft al eitjes gelegd! Vrijdag had juf Nadia kuikentje in haar klas. Die mochten ook eens een bezoekje brengen aan onze kleuters; Kijk maar mee naar alle leuke foto's en filmpjes! Véél kijkplezier!

Hieronder kan je al enkele sfeerbeelden vinden! Bekijk zeker alle foto's op de onderstaande link!

De rest van de foto's vind je hier!

K2: verjaardag Leon!

Geschreven door Natasha

 

Leon is op vrijdag 29 maart 4 jaar geworden! We hebben uitgebreid feest gevierd en de lekkere cake buiten opgegeten in het stralende zonnetje! Nadien kregen de kleuters ook nog een lekker sapje. Nogmaals bedankt voor de lekker traktatie. Hij mag nu een weekendje naar huis met de koffer en de kikker. Gelukkige verjaardag Leon!!

 

Hieronder kan je enkele sfeerbeelden zien! Bekijk zeker alle foto's op de onderstaande link!!!

De rest van de foto’s zie je hier!

 

 

 

 

 

K2: verjaardag juf

Geschreven door Natasha

Op woensdag 20 maart ben ik 26 jaar geworden en heb ik mijn klasje getrakteerd op wafeltjes. 's Morgens konden de kleuters eerst genieten van de poppenkast en nadien mochten ze smullen van de wafels. Voor Leonie, die op vakantie is, wachten nog heerlijke wafeltjes! 

K2: uitstap 't Struisvogelnest

Geschreven door Natasha

Gisteren zijn we met de kleuterschool naar het 't Struisvogelnest geweest. We hadden zelf een pizza gemaakt en mochten dit als middageten opsmullen. We zijn naar heel wat dieren gaan kijken en sommigen hebben we zelfs kunnen aaien. In de namiddag hebben de kleuters goed gespeeld in de serre. Daar konden ze speelgoedtraktors vinden, stro en een leuk springkasteel. Nadien kregen ze een lekker ijsje. Het was een topdag!! Kijk maar mee naar de sfeerbeelden hieronder!

 

De rest van de foto's zie je hier!! 

 

 

 

 

K2: pyjamadag!

Geschreven door Natasha

op 15 maart maart steunden wij vele kinderen en jongeren die niet naar school komen wegens langdurige ziekte. Uit solidariteit trokken wij onze pyjama aan!

 https://pyjamadag.bednet.be/project/17618 Stemmen jullie mee op K2. Klik dan op de link! 

 

 

K2: Carnaval op school!

Geschreven door Natasha

In iedere klas konden onze kleuters leuke activiteiten vinden. Poppenkast in thema, masker maken en versieren, een rode loper om je leuke outfit te tonen. Er was ook een disco waar je met confetti mocht gooien en dansen in de lichtjes en rook. Een gooi- en kegelspel in de gang waar ook allerlei verschillende puzzels lagen en je kon er ook feesthoedjes 'opvissen',.... Een groot aanbod voor alle kleuters! Tijdens de middag kregen we dankzij het oudercomité lekkere pannenkoeken!  Het was een leuke dag en wat zagen alle kleuters er prachtig uit! 

Hieronder kan je enkele sfeerbeelden vinden.

De rest van de foto's vind je hier! klik zeker op deze link!

Véél kijkplezier!

 

 

K2: thema carnaval

Geschreven door Natasha

Thema carnaval zit er alweer op! Spelen met confetti en serpentines, verkleden en veel verschillend spelmateriaal naast onze leuke knutselactiviteiten! Zoals op iedere woensdag was er steeds poppenkast, maar dan in thema carnaval! Heel veel kijkplezier! 

Hieronder kan je enkele sfeerbeelden vinden! Neem zeker een kijkje op de link hieronder..  daar kan een héél véél foto's bekijken!

De rest van de foto's kan je hier vinden!

K2: verjaardag Doris!

Geschreven door Natasha

Doris is op 1 maart 4 jaar geworden. We hebben uitgebreid haar verjaardag kunnen vieren in de klas. Dansen, zingen, vuurwerkstokje aansteken, kaarsjes uitblazen, een cadeautje kiezen om mee te nemen met de koffer en de kikker... De beertjes op de cakejes, die liggen te zonnen onder hun parasolletje, vonden de kleuters geweldig!! Knap gemaakt en het was ook héél lekker!

Hieronder kunnen jullie al enkele sfeerbeelden vinden!

 

De rest van de foto's vind je hier!

 

 

 

 

K2: verjaardag Flor!

Geschreven door Natasha

Flor is gisteren 5 jaar geworden! Hij had heerlijke wafeltjes mee die we buiten met dit prachtig weer hadden opgegeten. Hij mocht een cadeautje kiezen en dit meenemen met de koffer en de kikker! Gelukkige verjaardag lieve Flor!

 

Hieronder kan u al enkele sfeerbeelden vinden!

De rest van de foto's zie je hier!

 

 

 

 

 

 

K2: verjaardag Gosia!

Geschreven door Natasha

Gisteren is Gosia 4 jaar geworden. Dit hebben we uitgebreid gevierd in de klas. Ze had lekkere cakejes bij goed hadden gesmaakt! Gosia mocht met de kikker en de koffer naar huis....Gelukkige verjaardag Lieve Gosia! Hieronder al enkele sfeerbeelden

 

 

De rest van de foto's zie je hier!

 

 

 

 

 

K2: thema ziek zijn

Geschreven door Natasha

Thema ziek was een succes in onze klas. Alle kleuters waren enthousiast en betrokken. Het waren drukke, educatieve themaweken. Veel kijkplezier!

 

Hieronder kan u al enkele sfeerbeelden bekijken.

Alle foto's kan je HIER vinden! Klik op de link!

 

 

 

 

K2: sneeuw!

Geschreven door Natasha

K2: mama van Eliz op bezoek!

Geschreven door Natasha

De mama van Eliz,Nathalie,  kwam gisteren op bezoek. Zij is een verpleegster en had enorm veel interessante spullen bij. De kleuters waren heel betrokken en nieuwgierig. Iedereen kon zijn bloeddruk eens laten meten en kijken hoe dit in zijn werk gaat. Het uniform vonden ze ook heel leuk met de bijhorende schoenen die helemaal in thema waren. Veel kleuters lieten zich zwachtelen met alle verbanden. Wij mochten de leuke spullen bijhouden om hiermee te spelen in de dokterkamer en nog verder te bekijken. Het was een enorm leerrijk bezoek en de kleuters hebben hier echt van genoten! Eliz was enorm fier om haar mama op bezoek te hebben in de klas! Nogmaals bedankt Nathalie om op bezoek te komen met zoveel leuke spullen!

Hieronder kan u al enkele sfeerbeelden vinden. Veel kijkplezier!

De rest van de foto's zie je hier!

 

 

 

 

 

 

 

K2: themaloos werken

Geschreven door Natasha